May Music & Drama logo

Her under er et lille udpluk af links til mere viden om Frans af Assisi og byen Assisi:


Generelt om Frans af Assisi:

 

Maleriserie om Frans af Assisis liv af maleren Giotto di Bondone:

 

 

Byen Assisi m. gravkirken Basilica di San Francesco:

 

 

 

Frans & Assisi på Youtube

 

 

Den Franciskanske Lægorden

 

 

Assisi-Kredsen i Danmark. Beskrivelse om Frans af Assisis liv

 

 

Yderligere links om Frans af Assisi:

 


Tid & Sted

Efter premieren i 2010 i Musikhuset Aarhus, opførtes de næste forestillinger i 2013 i selveste Assisi i Italien.


I to koncerter den 19.-20. oktober 2013 sang to af Danmarks bedste sangere, Louise Fribo og Jesper Lundgaard i San Rufino Katedralen i Assisi. På samme sted, hvor den lille Francesco blev døbt for 830 år siden. Desuden sang bas Jesper Brun-Jensen, sopran Anna Vaupel og baryton Jakob Martini.

Forestillingen, som er skrevet af Tove Lind & Tommy Jervidal er bygget op omkring Frans af Assisi, som levede i Middelalderen for 800 år siden. Temaerne om kærlighed og fred mellem mennesker er dog eviggyldige og har aldrig været mere aktuelle end i dag.

 

I 1210 for godt 800 år siden startede Frans af Assisi munkeordenen, Gråbrødrene, som på få år spredtes overalt i Europa. Fra sorgløs ungdom med lystige gilder i et velstående købmandshjem, vælger Frans at erstatte ridderværdighed med et liv i fattigdom som tiggermunk.

 

Tove Lind & Tommy Jervidal : May Music & DramaTove Lind & Tommy Jervidal : May Music & DramaTove Lind & Tommy Jervidal : May Music & Drama

Intriger med faderen, forholdet til nonnen Clara og dramatiske hændelser i Frans´ liv som tilfangetagelse hos sultanen i Palæstina samt verdenshistoriens første stigmatisering, er højdepunkter i handlingen.


Guds Gøgler
Med titlen "Guds Gøgler" signalerer vi, at det ikke er den hellige, dybt religiøse Frans, vi har fokus på, men mere den livsglade og nærværende "Guds Gøgler", som han kaldte sig selv.

Det er en meget livsbekræftende forestilling med iørefaldende musik af både folkelig, dramatisk og filmisk karakter.

 

 

 

 

 

 

Helge Reinhardt

Instruktør
Helge Reinhardt er instruktør på forestillingen. Han har været leder af Vendsyssel Egnsteater, Fredericia Teater og Det Danske Musical Akademi. Han er kendt for talrige opsætninger af opera, operette og musicals i ind -og udland.

 

 

 

 

Else Marie Alvad

 

 

 

Scenograf & kostumier
Else Maria Alvad er scenograf og kostumier på forestillingen. Hun har siden 1988 lavet scenografi og kostumer til utallige operaer, musicals og balletter, herhjemme og i udlandet. Lokalt især på Den jyske opera samt Århus sommeropera.

 

 

 

 

Kira Marie Andersen

 

 

Koreograf
Kira Marie Andersen er uddannet ved Susanne Holm Dansestudie 2005. Videregående studier i London, Paris og New York. Har medvirket i "Slumprinsessen" og "Nøddeknækkeren" på Århus teater. Koreograferet show til Danish DJ awards 2010.

 

 

 

 

Helge Reinhardt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Forsiden | Solister >>

 

 

 

 

Print Til toppen  

 

"GUDS GØGLER" | Frans af Assisi | Musical-Oratorium | www.frans-assisi.dk